+32 489 361 071 info@exoss.be

Welkom in Zuidelijk Afrika met zijn mengelmoes aan culturen, persoonlijkheden, natuurlijke wonderen en vele gezichten. Hopelijk genieten jullie het komende jaar mee van onze avonturen doorheen tropische wildernissen, afgelegen archipels, verschroeiende woestenij en schitterende safaries!

Wij hebben als doel om EXOSS als persoonlijke blog te gebruiken, maar ook als een backpacker’s gids voor al jullie reisjunkies die op zoek zijn naar budget opties, adrealine verhogende activiteiten en mogelijks levensveranderende ervaringen. Hopelijk maakt ons bloed, zweet en tranen jullie reis iets makkelijker en kunnen we jullie meenemen naar cloud nine.

Bij yours truly is het niet voor de eerste keer dat ik langere tijd in het buitenland zal vertoeven, dus over een afscheidscomité moest ik al lang niet meer dromen… Sarah’s familie & vriendinnen daarentegen, houden zich (mits enkele tranen) sterk en we laten ze pas achter aan de gate naar Afrika.

girls-vertrekhal

Onze tocht naar Johannesburg (Jo’burg voor de vrienden of Egoli voor de Afrikaner) vertrekt met Ethiopian Airlines vanaf Brussel via Addis Ababa. Enkele films en een half bekwijlde schouder later, landen we dan ook veilig in Ethiopië. Meteen valt de weelderige groene omgeving en het prachtige heuvellandschap rondom Addis Ababa ons op.

Waar Afrika direct doet denken aan de alomtegenwoordige beelden van een dor, uitgedroogd continent ziet dit er meer uit als een goed bemeste polder, waar de ochtendzon een prachtige tafereel voor ons uitspreid. Meteen mag Ethiopië zich verheugen op een plaats in mijn absolute to-visit lijst. Iets later vliegen we rakelings langs Mt. Kilimanjaro en Mt. Kenia, de ravissante reuzen van Oost-Afrika en voelen we het avontuur dichter en dichter bij komen.

Processed with Rookie

Johannesburg

Johannesburg trekt normaal mensen aan die op zoektocht zijn naar vrijheid of fortuin, als meest vrijdenkende en progressieve stad van het continent. Maar wij schuwen die urban jungle momenteel nog, tot we iets meer begrip krijgen van de Zuid-Afrikaanse cultuur en de manier waarop mensen met elkaar omgaan.

De grote boze stad die waarschijnlijk meer blaft dan bijt, is om te ontdekken in een later stadium. Wij vertrekken met ‘Sparky’ (onze huurauto) in Oostelijke richting, naar het 400km verder gelegen Kruger Nationaal Park en een van de hoogtepunten voor elke reiziger in Zuidelijk Afrika.

dsc06049

De Drakensberg Escarpment en de Blyde River Canyon

Voordat we aan het ‘Kruger Nationaal Park’ toekomen, passeren we de uitlopers van de ‘Drakensberg Mountains’ die het binnenland van Zuid-Afrika voor honderden kilometers domineert.

Deze uitlopers worden de ‘Drakensberg Escarpment’ genoemd en daarin is de pictureske ‘Blyde river Canyon’ een must see! Over een afstand van 45 km loopt er een scenic route met oogverblindende verzichten over de Canyon, mogelijkheden tot trekkings, avontuurlijke rafttochten en dit alles omringd door subtropische fruitplantages rijk aan mango’s, avocado’s, litchies, bananen en passievruchten.

Wij genieten na enkele honderden kilometers autosnelweg, met volle teugen van deze schitterende afwisseling in fauna en flora.

sarah-drakensberg-escarpmen-1tdsc05504

Kruger National Park

Na een dag rond te trekken in de Blyde River Canyon zetten we onze tocht verder naar Hazyview, een a-typisch Afrikaans dorp dat in volle uitbouw is om niet overweldigd te worden door de toeristenstroom naar Kruger NP. Vanaf hier is het nog een 10-tal kilometer tot één van de parkingangen.

Normaliter zijn alle slaapplaatsen in de Afrikaanse nationale parken al maanden op voorhand volboekt en de algemene consensus in reisgidsen is, dat reizigers zich minitieus moeten voorbereiden en alles perfect timen … Niet dus. Voor de spontane ‘budget’ backpackers (die kamperen) is er nog vrij gemakkelijk plaats te vinden in de vele kampen die het park rijk is en op mijn 26ste verjaardag rollen we rustig de wereld van het wild te gemoed.

dsc06134

dsc06312dsc06329

Kruger NP is ongetwijfelt de diamant in de kroon van Zuid-Afrika, waar onze mond op elk moment kon openvallen van verbazing en waar de ontwapendende schoonheid van het dierenrijk zich als een laken om ons heen spant.

Opstaan met de zon en gaan slapen als deze ondergaat, je terug één voelen met de natuur en de manier waarvoor … (zelf in te vullen) deze gemaakt heeft. De ene moment was het een vluchtende Kudu, de andere een luie leeuw die ons slaperig aankeek, de matriarch olifant die haar kudde achter zich aan sleept tot een luipaard die zich hoog en droog in de rotsen verstopt met haar jonge pup.

Zo rollen we 7 dagen later het Kruger NP weer uit, 400 kilometer noordelijker dan waar we begonnen zijn met een camera vol prachtige foto’s en onze wildste safari fantasiën meer dan overtroffen.

 

 

 

Sharing is caring!