+32 489 361 071 info@exoss.be

Reizigers die de ongeschonden wildernis van de Okavango Delta vanuit de lucht willen bewonderen, vertrekken best vanuit Maun dat zijn naam als toeristische epicentrum van Botswana alle eer aan doet. Een ‘scenic flight’ is de perfecte manier om de weidsheid en kleuren van deze diverse regio te ontdekken. Het groen, bruin en blauw gestreepte landschap is bezaaid met grote kuddes planteneters en ronddwalende dieren.

Wees gewaarschuwd, dit is een kostelijk uitje voor de budget backpacker en de voorbereidingen nemen heel wat tijd in beslag. Alleen al aan het vinden van andere reizigers die de kosten met ons wilden delen, hebben we een halve dag gespendeerd.

okavango-scenic-flightimg_0423

Uiteindelijk konden we de kosten met vijf backpackers delen en werd deze scenic flght ‘betaalbaar’. Met het nog steeds zware prijskaartje van €75 per persoon, konden wij opstappen aan boord van een naar Afrikaanse standaarden moderne vijfzitter.

okavango-scenic-flightdsc07245okavango-scenic-flightdsc07277

Met een klein hartje en de nodige zenuwen stappen wij aan boord van dit delicaat uitziende vliegtuigje en stijgen we op vanuit Maun Airport. Zelfs al ligt de luchthaven in een droog woestijngebied, na tweemaal knipperen met onze ogen vliegen we al over de prachtige groene en glinsterende uitlopers van de delta. De Okavango delta vormt een thuis voor grote kuddes wild, ontelbaar veel vogelsoorten en uitgestrekte flora.

Een overweldigend geluksgevoel stroomt van top tot teen door mijn lichaam bij het aanschouwen van al deze pracht.

okavango-scenic-flightdsc07351 okavango-scenic-flightdsc07349 okavango-scenic-flightdsc_2983 okavango-scenic-flightdsc_2971

De vlucht duurt ruw geschat 45 minuten tot één uur en hoog in de lucht lijkt het alsof de tijd stil staat. Elke minuut is puur genieten van het uitgestrekte en wonderbaarlijk mooie landschap dat zich onder onze voeten afspeelt.

Digitale tip a.k.a geek talk: door het schudden en beven van het vliegtuig, is het soms heel moeilijk om duidelijke foto’s te nemen. Het is niet aan te raden om een zoomlens mee te nemen (onze 55-200mm f4.5 was uit ondervinding geen succes), onze 12mm f2 prime lens was de beste optie, afgewisseld met de 28-70mm f3.5 kit lens.

okavango-scenic-flightdsc_2982okavango-scenic-flightdsc07297 okavango-scenic-flightimg_0469 okavango-scenic-flightdsc_2988

Jammer genoeg was niet iedereen in ons kleine vliegtuigje volop aan het genieten van al deze natuurpracht. Slechts vijf minuten na het opstijgen was Freek zijn ontbijt in een klein bruin zakje aan het lozen en ons aan het verblijden met een heerlijk aroma.

Het moraal van dit verhaal, als je een gevoelige maag hebt vergeet dan geen pil te nemen tegen de reisziekte. Dit maakt het voor jezelf én je medereizigers veel aangenamer.

okavango-scenic-flightdsc07374 okavango-scenic-flightdsc07375

Ondanks de tijdrovende voorbereiding en Freek’s misselijkheid tijdens de vlucht, is dit toch weer een ongelofelijke ervaring die wij van onze bucketlist mogen vinken. Met een euforisch gevoel zet ik opnieuw voet op het vaste land en hebben wij weer een mooi verhaal om na te vertellen.

Sharing is caring!