+32 489 361 071 info@exoss.be

Planning

Uw avontuur start hier

Getting Started

Wij specialiseren ons in kwalitatieve, op maat gemaakte reizen en safari’s weg van de begane wegen en typische tour groepen.

Mogelijks is dit uw eerste reis buiten Europa of bent u nog nooit op safari gegaan, daarom stellen wij met plezier een route samen naar uw wens en genot. Anderzijds heeft u mogelijks al veel reiservaring en kent u de regio. Toch hebben we dankzij onze intensieve regionale reizen, genoeg kennis om zelfs de meest “die-hard” Afrika enthousiast te overtuigen. Al heeft u nog maar een idee in het achterhoofd, aarzel niet om ons te contacteren!

Wij staan klaar om u helpen. Informeren naar al uw wensen, voorkeuren alsook die van uw reispartner(s). Wij hebben elke plek die we aanraden zelf meermaals bezocht en matchen onze ervaring op uw wensen.

 

WANNEER BEGIN IK BEST MIJN AFRIKA REIS TE PLANNEN?

Wij kunnen altijd een last-minute reis op poten zetten voor u, maar om te genieten van betere accommodaties en meer opties raden wij het aan om minstens zes maanden op voorhand contact op te nemen. In het geval van Namibië en Botswana raden we aan om zelfs één jaar tot en met 18 maanden op voorhand informatie te zoeken. Zeker indien u in onze zomer/winter vakantie op reis wil naar één van deze landen.

Hoeveel landen kan ik bezoeken?

Dit hangt af van uw beschikbare tijd, uw wensen en uw budget. Om een land echt te leren kennen heeft u al rap twee tot drie weken nodig. Maar als u graag veel ervaringen opdoet in een korte termijn, suggereren we vaak een route die twee, drie of meer landen combineert.

Als voorbeeld passen de spectaculaire wijde vlakten van Namibië, perfect met de waterwegen van Botswana en donderende Victoria watervallen van Zimbabwe in één reis.

HOE BEREID IK MIJN SAFARI VOOR?
Eenmaal uw vakantie bevestigd is, zullen wij u een gedetailleerde map met informatie overhandigen. Deze bevat alles wat u moet weten in afwachting van uw reis. Indien er gedurende de periode tussen boeken en vertrek nog vragen zijn, kunt u ons altijd bereiken en proberen wij u binnen de 24u van antwoord te zijn.
HOELANG DUURT EEN REIS OF SAFARI?

Afrika is gigantisch en het alléén al het reizen naar uw bestemming neemt al twee halve dagen in beslag. Eenmaal aangekomen kan het vele uren rijden zijn van plek A naar B, het is dus belangrijk om uw tijd te kunnen nemen en te genieten van de ervaring.

Een week op bestemming is het absolute minimum voor ons om een kwalitatieve reis aan te bieden. Om uw tijd te optimaliseren kunnen wij gebruik maken van lichte vliegtuigjes, zodoende meer pracht te bezichtigen in een kleinere tijdsspanne.

Al zijn tien dagen tot twee weken eerder aan te raden en voor zij die kunnen is meer (voor één keer) echt altijd beter.

REIS EN SARARI BUDGET

Hier bij Exoss geloven we er rotsvast in dat er voor elk budget een reis naar Afrika mogelijk is. Want voor elke reis bouwen we een nieuwe route op aan de hand van uw wensen.

Toch moeten we eerlijk zijn en uitleggen dat een reis naar (Zuidelijk-) Afrika mogelijks meer zal kosten dan dat u vooraf dacht. Afrika en dan vooral safari reizen gaan vaak gepaard met premium prijzen, waar zelfs de duurdere landen in Europa goedkoop zijn in vergelijking.

Aan de andere kant, een Afrikaanse safari is een reis als geen ander en de echte ‘once-in-a-lifetime’ ervaring!

Wat zijn de beste reistijden?

Aangezien Afrika zo’n enorm continent is, varieert het weer natuurlijk veel land tot land en regio tot regio. Met droge en natte seizoenen, tropische stormen of langdurige hitte golven is moeder natuur altijd predominant aanwezig.

De seizoenen kunnen beschreven worden als:

Groen‘, wat samen valt met opulente landschappen, volumineuze vegetatie, minder toeristen en lagere prijzen.

Droog‘ met de nadruk op grote hoeveelheden wild en de daarbij horende drukte in alle wildparken.

Welk seizoen u ook kiest, wij kennen de perfecte reisroute die doorheen het hele jaar garant staat voor een prachtig avontuur. Wij zijn klaar om u te helpen met al het mogelijke advies, waar de grootste aanwezigheid van dat illustere luipaard is, de mooiste plekjes in het Drakensberg gebergte tot het aanraden van een extra lange onderbroek in de koude periode. Wij denken aan alles!

Overnachtingen!

Er zijn eindeloos veel reis/safari mogelijkheden in Zuidelijk Afrika en minstens evenveel verschillende soorten accommodaties.

Wij kunnen alles aanbieden gaande van luxe lodges en private “bush camps” tot begeleide camping safari’s. Van klassieke safari tenten tot grote studio’s of een volledig huis. We proberen altijd gebruik te maken van de kleinere accommodaties die een band hebben met de lokale gemeenschap.

Wat uw voorkeuren ook zijn, al reist u als koppel, als een familie of alleen, we nemen de tijd om naar u te luisteren en samen gaan we op zoek naar de meest geschikte accommodaties.

Lodges

Robuste constructies gebouwd met steen of hout. De meeste lodges zijn inclusief met badkamer met warm en koud water. Sommige lodges hebben familie kamers, privé zwembaden, privé bar, terras etc

(Luxe) Safari tenten

Safari tenten zijn steeds stijlvol gedecoreerd, comfortabel en groot genoeg om in rond te lopen. Ze zijn volledig uitgerust en hebben vaak een aanpalende (open lucht) badkamer.

Mobile safari tenten

Wij zetten uw tent op in een prachtige, ruige of afgelegen setting om u maximaal van de natuur te laten genieten. Dit type van reizen is al iets avontuurlijker, we verblijven vaker weg van de beschaving en luxe. Mogelijks is er eens geen lopend water of elektriciteit, maar daartegenover staat de mooiste sterrenhemel die u ooit zal zien.
Dining with the stars!

Top tents

Deze optie is voor de self-drivers en de meer avontuurlijk aangelegde reizigers. Uw tent is bevestigd bovenop uw 4X4 voertuig. Dit geeft u oneindig veel opties om te genieten van de mooiste, meest afgelegen en wonderbaarlijke kampeerplaatsen.