+32 489 361 071 info@exoss.be

Over Ons

Welkom in de wereld van Exoss Reizen

Waarom Exoss Afrika?

Als nieuw en dynamisch reisbureau, zijn we verplicht om elke reis perfect uit te voeren. Geen halfhartig werk, gemakkelijke uitvoeringen of kostenbesparingen tijdens uw Exoss reizen.

Wij focussen ons enkel op u en Afrika. Als onze gast, zult u genieten van een eersterangs service en smullen van al het beste dat dit continent te bieden heeft.

Wij kennen onze adressen door en door, verblijven zelf in elke bestemming, zijn altijd op zoek naar die nieuwe ruwe diamant of ultieme safari. Het is door onze eigen buitengewone ervaringen, dat we 100% vertrouwen hebben in hetgeen we tijdens onze Exoss reizen aanbieden. Ons genot is om u te helpen in het creëren van levenslange en eindeloos mooie herinneringen. 

Indien mogelijk, verkiezen we kleine, rustige kampen, B&B’s, guest houses en lodges, die door lokale mensen uitgebaten worden. Zo kan u genieten van een ervaring in “de bush”, weg van de massa. 

Het verhaal van Exoss! 

 

Anno 2010.

Wat een reis van enkele maanden moest zijn, is veranderd in een levenslang avontuur. Sinds acht prachtige jaren reizen wij, Sarah en Freek, de wereld rond. Telkens op zoek naar wonderbaarlijke ervaringen, onbekende culturen en avontuurlijke uitdagingen.

Na verloop van tijd ontvingen wij ook steeds vaker e-mails, met vragen naar advies, routeplanning en reisverslagen waarbij Afrika vaak de hoofdrol in nam. Eind 2018 is het moment aangebroken om onze kennis en expertise door te geven, met de focus op het prachtige Afrikaanse continent.

We houden ervan om te praten over onze liefde voor Afrika, maar onze kracht is in het luisteren naar uw verhaal. Waarom wilt u op reis, wat wilt u uit uw vakantie halen? Daarom komen wij naar u toe, stellen we meer vragen en kunnen we samen de reis van uw leven plannen. 

 

Wie zijn we?

Freek Van Ootegem (Oprichter & operationeel manager)

Hij groeide op met het verlangen om “vrij” te zijn, vertrok als jong volwassene op een tocht rond de wereld en heeft die bijna tien jaar later nog steeds niet afgesloten. Gezien zijn liefde voor het reizen, verslaving aan mappen en passie voor de Afrikaanse bush, is het geen wonder dat Freek zijn eigen reisbedrijf begonnen is.

Als Freek niet op reis is, dan plant hij een avontuur of droomt hij over die heerlijke olifanten keutel ergens in Botswana. Hij houd ervan om te praten over zijn favoriete plaatsen en het delen van zijn enthousiasme. 

Sarah Van Cutsem (Co-oprichter & travel consultant)

Verleid door de ontelbare magnifieke Afrikaanse zonsondergangen, het brullen van de leeuwen, sierlijkheid van de olifanten en glimlachen van de blootsvoetse kinderen is dit continent het hare geworden! Haar liefde voor mens en dier was al zichtbaar op haar werk in het lokale ziekenhuis, nu neemt ze die overal mee doorheen Afrika. 

Op die zeldzame momenten dat Sarah even een pauze neemt met glimlachen op iedereen’s gezicht te toveren, houd ze zich bezig met kickbox, koken en haar golden retriever. Een bloem van een vrouw!

Verantwoord & duurzaam reizen

Wij zijn gepassioneerd door Afrika en begrijpen dat we grote verantwoordelijkheden hebben tegenover de plaatsen die we bezoeken. Het onze hoogste prioriteit om respect te tonen voor de lokale bevolking en hun manier van leven.

We werken er naar toe, dat onze klanten een maximale impuls geven aan de regio die ze bezoeken. Dit op een milieuvriendelijke en positieve sociaal economische manier.

Indien mogelijk, verkiezen we kleine, rustige kampen, B&B’s, guest houses en lodges, die door lokale mensen uitgebaten worden. Deze logies beseffen dat verantwoordelijk toerisme positief is voor het lokale landschap, hun fauna en flora. Ze respecteren de cultuur en proberen vaak mensen uit de lokale gemeenschap te werk te stellen, ondersteunen de lokale schoolgemeenschap, helpen met de gezondheidsvoorzieningen of andere culturele projecten.

 

Op maat gemaakt!

Met op maat gemaakte (safari) reizen, begint het planningsproces van nul en ontwikkelen we samen uw droomreis! We werken meestal met een stappenplan en begeleiden u met plezier van begin tot einde, van A tot Z.

Wij helpen u met het uitkiezen van een route, advies over de paklijst, boeken alles voor u en gaan optioneel mee als gids. Bent u een solo reiziger, honeymooner, koppels, familie, vrienden of … wij kunnen u helpen met het plannen van uw volgende reis in vertrouwen en veiligheid. Een reis met ervaringen die u zullen verrassen, verrukken en waarover u nog jaren zult dromen.