+32 489 361 071 info@exoss.be

Botswana

Gezegend met de meest wonderbaarlijke wilde dieren, van neushorens tot wilde honden en meer olifanten dan waar ook ter wereld.
Botswana
In het hart van Botswana’s safari regio ligt de Okavango Delta, waar Afrika’s derde grootste rivier in uitvloeit en die de dorre woestenij doet veranderen in een veelvoud van waterwegen, lagunes en een groene oasis half zo groot als België. Geniet hiervan in een mokoro (traditionele kano) en glijd langs de bosjes papyrus en glinsterende zwermen vogels.

Een safari reis is hier gezegend met de meest wonderbaarlijke wilde dieren, van neushorens tot wilde honden en meer olifanten dan waar ook ter wereld. Ten noorden van de delta, ligt de Chobe Rivier die uitvloeid in de machtige Victoria watervallen. Terwijl in het zuiden, de verbluffende Makgadikgade, Nxai zoutpannen en Kalahari woestijn liggen te baden in de zon. In Botswana’s spectaculaire platteland wordt de natuur met zorg behandeld, is eco-tourisme de norm en de Bushman nog steeds de baas.

Kies uit onze reisroutes of stel er zelf een samen!

Wie zijn wij om u te zeggen wat te doen? Nee, zo werken we hier niet bij “Exoss Reizen”. Wij bieden u enkele routes door Botswana aan als mogelijkheden, trajecten die wij zelf met plezier ontdekt hebben en waarvan wij denken dat iedereen kan genieten. Al is dit uw honderdste of eerste keer in Afrika. Maar wil u iets extra zien of beleven of hebt u specifieke verzoeken, vraag gerust naar de mogelijkheden.

“The Great African Safari Destination”  

Waar ligt Botswana?
Botswana Placeholder
Botswana
Wat moet u weten?
 • Een visum visum voor Botswana is gratis te verkrijgen op de luchthaven van aankomst of grenspost waar u het land binnen komt.
 • Botswana ligt op GMT+2, België op GMT+1 en ze gebruiken geen zomer/wintertijd. Dus zal het altijd één uur latere zijn in Botswana dan in België.
 • Hoog seizoen: Mei & Juni tot Oktober.
  Tussen seizoen: November & April
  Laag seizoen: December tot Maart
Belangrijkste evenementen?
 • Windhoek Karneval (Wika), April
 • Maitisong Festival, Maart
 • Zebra migratie, Maart-April
 • Oktoberfest, Oktober
 • Einde droge seizoen, Oktober

Botswana Voorbeeldreizen

De Ultieme Safari en Victoria Falls in 10 dagen

Geheimen van de Kalahari in 12 dagen

Namibie, Botswana en Victoria Falls in 18 dagen

De Ultieme Safari & Victoria Falls in 10 dagen

Deze epische reis verkent de mooiste en minst toegankelijke nationale parken van Botswana. Geniet van de regio’s rijkdom aan wilde dieren, dit in chique safari tenten of op ruwe camping sites, verlies jezelf in de wilde bush en kronkelende waterwegen.

Geheimen van de Kalahari in 12 dagen

Ver weg van het toeristische parcours ligt deze ruwe, maar spectaculaire route te wachten op jouw. We rijden per 4×4 door de hart van Botswana, van zuid naar noord en doorkruisen de machtige Kalahari woestenij, de Okavango waterwegen en bezoeken de traditionele San Bushmen. 

Namibie, Botswana en Victoria Falls in 18 dagen

Van de Atlantische oceaan tot het hart van Botswana in de Kalahari woestijn. Combineer de bekendste toeristische bestemmingen in Zuidelijk-Afrika, met echte off-the-beaten-track ervaringen en onwerkelijke Safari belevingen.

Botswana Highlights

Moremi Game Reserve

Geniet van de ultieme Safari bestemming, zonder twijfel een van de beste en meest exclusieve ervaring die u ooit zult hebben in de Afrikaanse wildernis.

De Okavango Delta

Te voet, per boot, met het vliegtuig of 4×4, alles kan in deze ongerepte wildernis. De Okavango Delta ligt aan uw voeten om te ontdekken.

Chobe Nationaal Park

Kom dicht bij de massieve Afrikaanse olifant in het park met het grootse aantal ter wereld. 

Central Kalahari Game reserve

Op zoek naar de befaamde leeuwen en andere roofdieren in de Kalahari woestijn.

Makgadikgadi Pans Nationaal Park

Een mini salar de Uyuni met een maxi aan wilde dieren. Probeer je bezoek te plannen tijdens de jaarlijkse zeebra migratie.

Tsodio hills

Laat de andere toeristen achter en ga op zoek naar de oudste rots tekeningen van Botswana in deze prachtige heuvels.