+32 489 361 071 info@exoss.be

Bestemmingen

Het beste van Zuidelijk-Afrika

De Mooiste Bestemmingen In Zuidelijk-Afrika

Afrika is een droombestemming voor iedere reiziger. Leef tussen machtige wilde dieren, ervaar de onvergetelijke natuurlijke wonderen en geniet van de kleurrijke lokale bevolking. 

We bereizen steeds zelf elke bestemming die we aanbieden, ervaren alles tot op het kleinste detail en zorgen ervoor dat ons advies gebaseerd is op onze intensieve kennis van de regio.

Ontdek hier meer over de prachtige landen waarnaar wij tours aanbieden: Botswana, Lesotho, Namibië, Swaziland, Zambia, Zimbabwe & Zuid-Afrika.

Botswana

Botswana

Botswana

“The Great African Safari Destination”

Onvergetelijke Natuur

Laat de wereld achter in de zoektocht naar rust, vrijheid en pracht. Geniet van de onvoorstelbare weidse uitzichten en miljoenen sterren. Hoor de wilde savanne rondom je en geniet van elk moment.

Wild, wild & wild

Geniet van de ultieme safari’s in het Moremi Game reserve, kom dicht en persoonlijk bij ’s werelds grootste olifanten kuddes in Chobe National Park of ga op tocht door de barre wildernis van het Centraal Kalahari Game Reserve & Makgadikgadi Pans Nationaal Park.

Camping vs Lodge

Botswana is vaak gerangschikt als ’s werelds duurste reisbestemming, daardoor zijn veel plekken werkelijk “once-in-a-lifetime”. Voor zij die meer op  avontuur en minder op luxe gesteld zijn zorgen we zeker ook. Welkom in de wereld van Exoss.

Lesotho

Lesotho

Lesotho

Visit “The Kingdom In The Sky”

Basotho & Traditie

De traditionele Basotho cultuur is in Lesotho nog volwaardig aanwezig. Daar waar vele andere Afrikaanse landen hun tradities verliezen, vinden we hier nog steeds herdersjongens die hun schapen hoeden op de steile bergwanden en paardrijders ingepakt in traditionele dekens.

Wandelen & Natuur

De mogelijkheden voor prachtige wandelingen of meerdaagse trektochten zijn van wereld niveau. Geniet van ongewoon prachtige uitzichten over statige bergen die vroeger de speeltuin van dinosauriërs waren. 

Te Voet, Te Ezel, Te Paard of Per 4X4

Wandel door het prachtige Ts’ehlanyane of Sehlabathebe Nationaal Park, trek naar de Sani Top, beklim de Sani Pas (’s werelds mooiste bergpas) met een 4×4 auto of bezoek prachtige watervallen per paard.

Namibië

Namibië

Namibië

“The world’s greatest off-road adventure”

De Oudste Woestijn Ter Wereld

Geniet van de rust op de eenzame gravel wegen doorheen de Namib woestijn, waar ongeordende blokken steen en oranje bergen oprijzen uit de zee van zand. Waar steden opgeslorpt worden en waar enkel de wilde Atlantische kust zich tegen kan weren.

Safari utopia

Namibië is wild en men mag er niet van verschieten opeens een leeuw te spotten tijdens het picknicken. Het epicentrum van de Namibiaanse safari’s is weldegelijk het Etosha Nationaal Park met een onevenaardbare hoeveelheid wilde dieren.

Himba, Herero & San

In Namibië heb je nog steeds de mogelijkheid om in een authentieke manier met volkeren te communiceren waarvan hun geschiedenis meer dan 20.000 jaar terug gaat in de tijd. 

Swaziland

Swaziland

Swaziland

“Welcome to the kingdom of ancient traditions”

Wild in het wild

Veel genot in een kleine verpakking. Het koninkrijk Swaziland is niet veel groter dan ons eigenste België, toch heeft het een enorme hoeveelheid trekpleisters. In de prachtige nationale parken zoals Mkhaya wild reservaat , Malolotja Nature reservaat en het Mliilwane reservaat voel je nog steeds die wilde natuur.

Kleurvolle Cultuur

Traditionele ceremonies met kleurrijke klederdracht is een basis van de unieke cultuur die Swaziland rijk is. Wil u graag een authentieke Afrikaanse ceremonie bezoeken, dan bent u in dit land altijd van harte welkom. 

Adrealine & avontuur

Swaziland heeft een speciale checklist voor de avontuurlijke reiziger. Wit water raften op de grote Usuntu rivier, mountain biken doorheen prachtige valleien en wandelen in de beeldschoen natuur die het land rijk is. 

Victoria Falls (Zimbabwe & Zambia)

“Mosi-oa-tunya or The Smoke That Thunders”

Op de Zambezi rievier

Niets kan er op tegen een ontmoeting dichte ontmoeting met wilde dieren en prachtige vogels. Vaar de Zambezi af met een Canoe en geniet van een safari op het water. Een krokodil onder je boot of nijlpaard die naast je voorbij glipt. Pure magie.

Devils Pool

De highlight van zowel Zimbabwe als Zambia zijn de Victoria watervallen. De kracht en macht van deze watervallen zullen niemand onberoerd laten. Neem een kijkje over de rand in de Devils Pools, maar pas en ga niet te ver.

Gordijn Van Water

Dit is waarom je naar Afrika komt, de machtige Victoria Watervallen. Het 1000 meter lange pad loopt op de top van het ravijn met verschillende uitkijkpunten zoals Catract View en Danger point. Bij die laatste sta je aan de afgrond zonder rail, een echte test voor de zenuwen.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

“The Rainbow Nation”

Diversiteit

Ongetemd en Wild

Het Kruger Natonaal Park bied moglijks Zuid-Arika mogelijk ’s wereld beste wildernis ervaring en het machtigste der nationale parken in Zuidelijk Afrika. 

Iets Voor Iederen

Wat maakt dit land zo speciaal? De meest gevarieerde mix aan mens & cultuur, binnen enkele uren rijden kan men slapen onder de steren in de woestijn of wandelen in sneeuwige bergtoppen. Kies tussen de drukte van grootsteden als Kaapstad, Durban & Johannesburg of de rust van de Grote Karoo.