+32 489 361 071 info@exoss.be

Van uitgestrekte duinlandschappen, bergen, rivieren, ravijnen, valleien tot eindeloze stranden en oude koloniale steden, de contrasten in Namibië zijn adembenemend. Voor ons was het de mogelijkheid om te reizen in ultieme eenzaamheid, wat het land zijn karakter en charme gaf.

Namibië heeft zich over de laatste jaren ontwikkeld als een hoogtepunt in het zelfstandig reizen voor avonturiers. Als liefhebbers van eindeloze ruimten, wildernis en natuur vonden wij het een perfecte bestemming. De hoogtepunten van onze reis in dit prachtige land willen we graag met jullie delen en zo een zelfstandige reis naar Namibië bespoedigen!

Fish River Canyon

Wij stonden vanaf de rand met open mond te kijken hoe de simpele kracht van water deze 550m diepe kloof kan maken. Het is moeilijk om een duidelijk zicht te krijgen op ’s werelds 2de grootste ravijn. Om de echte omvang van dit ontzagwekkend natuurfenomeen te ervaren en je mentale/fysieke sterkte te testen, bestaat er een vijfdaagse wandeltocht langs de zanderige rivierbedding.

best-pics-namibiadsc09739 best-pics-namibiadsc09639

Etosha Nationaal Park

Het Etosha NP is zonder twijfel één van Zuidelijk Afrika’s grootste en meest bekende safari parken. Lage bebossing en droge graslanden omcirkelen immense zoutvlakten en verschaffen het diverse wild een leefgebied ter grootte van België. Door de aanhoudende droogte en waterschaarste cirkelen de meeste dieren rondom de vele waterputten. Dit maakt het spotten van wild makkelijker en zo krijgen we een overdaad aan dieren te zien in dit park.

best-pics-namibiadsc08514best-pics-namibiadsc08229best-pics-namibiadsc08355

Sossusvlei

Via een meer van opgedroogde modder en gebarsten grond, komen we aan de voet van ’s werelds hoogste zandduinen. We beginnen aan deze slopende tocht in de reeds broeiende hitte en bereiken de 350 meter hoge top tegen het middaggloren. Van bovenaf kunnen we de eeuwige transformaties van deze duinen waar nemen, de wind verschuift zandkorrel per zandkorrel terwijl de kleuren veranderen van oranje naar diep geel door de overgaande zon.

best-pics-namibiadsc09476 best-pics-namibiadsc09321 best-pics-namibiadsc09497

De Caprivi Strip

De Caprivi strip is nog maar recent verlost van burgeroorlogen en is verstopt in een vergeten uithoek van Namibië. Toch probeert dit kleine stuk land zich op te lappen en een deel van de toeristen binnen te halen. De wild populaties zijn zich aan het herstellen en nieuwe nationale parken worden opgericht. Het is een perfecte tussenstop voor reizigers op doortocht naar Botswana, Zambia of Zimbabwe.

best-pics-namibiadsc07923 best-pics-namibiadsc08455

De Spitzkoppe

Ook wel de Matterhorn van Afrika genoemd. De Spitzkoppe torent met zijn bijna 2000 meter uit over de omgevende woestenij en vormt een prachtige tussenstop voor reizigers op weg van Damaraland in het noorden naar de kuststeden in het westen.

best-pics-namibiadsc08872 best-pics-namibiadsc08906

Stammen van Namibië

Onze eerste indrukken van de vele culturele ‘living villages’ waren niet altijd uiterst positief. Toch zijn bezoeken aan de verschillende stammen een cultureel hoogtepunt van elke reis doorheen Namibië. Het is een ervaring op zich om te kunnen jagen en spoorzoeken samen met de San, genieten van een traditionele schotel ‘melipap’ bij de Himba of een praatje te slaan in de lokale supermarkt met een Herero vrouw in traditionele klederdracht.

best-pics-namibiasan-1 best-pics-namibiadsc08428

Home stays en Game farms

Door zijn grootte overschaduwt het Etosha NP de vele kleinere parken en privé boerderijen, waar er nochtans ook geen schaarste aan wild leven is. Voor reizigers die het geplaveide parcours achter zich willen laten, is een korte stop bij één van deze privé parken geen slecht idee. Het kostenplaatje is navenant, maar de kans om grote katten te zien stijgt exponentieel in een kleiner park met een ervaren gids.

best-pics-namibiadsc09509

Avontuur & adrenaline

Voor de avonturiers onder ons heeft Namibië meer dan genoeg activiteiten in petto. Gaande van kanoën, safari’s, vissen, speleologische uitstappen, dolfijn cruises, mountainbiking, ballonvaarten, duiken en hiken tot 4X4 avonturen die epische proporties aannemen.

best-pics-namibiadsc08710best-pics-namibiadsc09954 best-pics-namibiadsc09071

Rock Art

Doorheen Namibië zijn er honderden sites, waar duizend jaar oude rots tekeningen een glimp geven hoe het leven er in prehistorische tijden aan toe ging. Wij trotseerden met plezier hitte en droogte om de ‘Twyfelfontein’ rots tekeningen en de ‘White lady of the Brandberg’ (die eigenlijk een man is) te bezoeken.

best-pics-namibiadsc08644 best-pics-namibiadsc08678

Namibië heeft ons vier weken lang in de watten gelegd door spectaculaire ontmoetingen met natuur en wild, door de vriendelijkheid van de lokale (vaak traditionele) bevolking en de diversiteit aan culturen. De mogelijkheden om de verschillende regio’s van het land op eigen kracht te ontdekken en het gemak waarmee we de ongekende wildernis in konden rijden.

Onze rondreis door Namibië heeft zich diep in ons geheugen gegrift en zal daar blijven tot lang nadat deze letters vervagen.

Sharing is caring!