Selecteer een pagina

Appalachian Trail 2018

Appalachian Trail 2018

 

Here there be mountains” wordt mijn lijfspreuk voor 2018. Het nieuwe jaar begint met mijn grootste uitdaging ooit, het volledig uitwandelen van de drieduizendvijfhonderdvierentwintig kilometer lange Appalachian Trail in de Verenigde Staten. 

De Appalachian Trail (AT) is een lange afstandswandelpad dat zich 3524 brutale kilometers, kriskras door “the Appalachian mountains” (het Appalachen gebergte) verder zet. Het pad probeert de wandelaar een primitieve ervaring aan te bieden, door enkel een handjevol kleine dorpen in 14 verschillende staten te passeren.

 

VOORBEREIDING

 

Het plannen van dit extensieve avontuur is al een huzarenwerk op zicht. Er zijn honderden boeken, websites, artikels en gidsen te vinden i.v.m. dit trail en waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer zag. Waar en hoe begin ik eraan?

Dat is de bedoeling van onderstaande posts, een gestructureerd overzicht bieden met tips en tricks voor het plannen van dit reusachtig avontuur. Zeker niet elke vraag zal beantwoorden zijn, maar het brengt je hopelijk wel in de juiste richting.

 

[red_list_posts post_type=”post” taxonomy=”category” term_name=”AT voorbereiding” view_type=”red-thumb-view” number_columns=”4″ number_posts=”8″ orderby=”date” order=”ASC” pagination=”none” gutter=”” thumb_title_pos=”title-below” massonry=”” ] [/red_list_posts]

 

DE ROUTE

 

Te verwachten onderweg: prachtige natuur, drassige moerassen, bergachtige pieken, open grasland, ijskoude bergwanden, bosrijke omgevingen, schuwe beren, pijnlijke blaren, stelselmatige ondervoeding en een algemene afzondering van de maatschappij.

De lange groene tunnel zoals het ook wel genoemd wordt, is diep verbonden met de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Het hopelijk compleet uitwandelen van dit lange afstandswandelpad, zal een van de meest lonende prestaties uit mijn leven zijn. Want “It’s not a walk in the park”, met meer hoogte/laagte verschillen dan 16 Mt. Everests samen.

 

 

WEKELIJKSE BLOG

 

SPONSORS