Selecteer een pagina

About

Wie is Exoss?

 

Hallo iedereen!
Welkom op mijn blog EXOSS REIZEN, zwerflust op maat!

Ik ben Freek Van Ootegem, een parttime avonturier en reisblogger uit België die al 6 jaar de wereld rond zwerft.

Op deze persoonlijke website deel ik mijn plezantste verhalen, nuttige reistips, leuke video’s en inspirerende fotografie uit mijn avonturen tijdens het reizen rond de wereld. Ik hoop van deze blog een plaats te maken, waar lezers een dagelijkse dosis inspiratie en motivatie kunnen op doen om hun leven vol avontuur na te streven. De focus van deze reisblog is gericht op mijn liefde voor avontuur, zoektocht naar cultuur, low-budget ingesteldheid, ultra-light levensstijl en mijn zwerftochten op deze aardbol.

“Ik hoop mensen te tonen hoe zij de wereld rond kunnen reizen, helpen in een zoektocht naar reiservaringen en mogelijks iemand ondersteunen in hun nieuwe avontuur”

Voordat ik in 2012 koos voor een leven vol buitenlandse ervaringen was ik student in Gent. Uitgaan en studeren domineerde de week, sport en werken het weekend. Het stereotype beeld van een Vlaamse jongvolwassene, met onze eigen problemen en gelukzalige momenten!

Maar, ik wou meer…

 


 

Exoss Gaat Op Reis

Na maanden dagdromen over de vele avonturen die ik wou maken, werd het hoog tijd. Ik moest en zou op reis vertrekken!

Een week later zette ik mijn studies on-hold, begon te werken in een lokaal restaurant en vijf maanden later stond ik aan de zijkant van de snelweg met mijn duim de hoogte in. Klaar om in oostelijke richting te liften naar het land waar de zon nooit onder gaat en het begin van mijn eerste rond-de-wereld reis.

Dat eerste avontuur duurde bijna 14 maanden, een echte backpack en ontdekkingsreis doorheen Europa, Rusland, Oost-Azië en Zuidoost Azië. Een ervaring die mijn leven compleet getransformeerd heeft en mijn prioritieten op zijn kop zette! Ik ontmoette nieuwe vrienden, proefde heerlijke internationale gerechten, ontdekte nieuwe culturen, verlegde mijn eigen grenzen en deed meer levenswijsheid op dan mogelijk geacht.


Wat betekend Exoss?

exo-ss
external, outside, or beyond: exobiology, exothermal
Word Origin from Greek exō outside


Exoss blijft Reizen

Veel zaken die vroeger belangrijker waren, lijken nu relatief of irrelevant in mijn vernieuwde perspectief op het leven. Deze reis had zaden die al jaren innerlijk broeiden tot bloeien gebracht. Ik was veranderd!

Na die eerste reis rond-de-wereld, inclusief een geplunderde bankrekening, keerde ik voldaan maar reisverslaafd terug naar België. Wat zeker was, is dat ik nog maar het topje van de ijsberg gezien had. Zodoende begon ik al vlug verdere avonturen in het vooruitzicht te plaatsen, geld op te sparen en plannen te smeden.

Wat die verdere reizen waren kan je hier meer over lezen, maar dit lijstje vat het zo ongeveer samen:

2012 14 maanden reizen doorheen Europa, Rusland, Oost-Azië en Zuidoost Azië;
2013 14 maanden reizen doorheen Europa, Rusland, Oost-Azië en Zuidoost Azië;
2014 8 maanden reizen doorheen Zuid-Amerika & 1 maand Thailand;
2015 4 maanden wandelen naar Santiago de Compostella, 2 maanden reizen doorheen Scandinavië & 1 maand Marokko;
2016 1 jaar reizen door Afrika & Azië;
2017 1 jaar reizen door Afrika & Azië;
2018 4 maanden wandelen op de Appalachian trail (USA) & …

 


 

Éen Plus Éen Is Twee

Exoss begon als een chronologisch beschrijving van mijn reizen en avonturen in het buitenland. Al zou ik hier liegen… het waren niet altijd mijn reizen, maar vaak onze reizen.

Sarah is de vrouw die onvoorwaardelijk achter mij en mijn gekke reisverslaving staat. Na samen vele mooie jaren en korte reizen meegemaakt te hebben, besloten we in om 2016-2017 een vol jaar rond de wereld te trekken. “Samen sterk” zegt men en dat kan ik beamen! Al vergt samen reizen met 2 heel wat kracht, hetgeen ik ervoor terug kreeg was ongelofelijk!

“As a woman I have no country. As a woman my country is the whole world.”
virginia woolf

 


 

Waarom Zo Lang Op Reis?

Omdat je benieuwd ben naar onze planeet, wat het allemaal te bieden heeft! Je wil risico’s nemen, jezelf uitdagen, interessante mensen ontmoeten, prachtige dingen beleven, de wereld verkennen en zo veel mogelijk leren

“For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel’s sake. The great affair is to move.” – Robert Louis Stevenson

Avontuurlijk reizen is veel meer dan enkel participeren in extreme activiteiten, het gaat om erom die dagelijkse routine te doorbreken, uit die comfortzone te stappen en jezelf onderdompelen in verschillende culturen en nieuwe dingen proberen.