Deze post geeft een kort overzicht van onze eerste dagen in het prachtige Sri Lanka. Het belangrijkste was onze zoektocht naar het huren van een Tuk-Tuk om daarmee het land rond te reizen.

Bandaranaike International Airport

Bandaranaike Airport was tot onze grote verassing een pas vernieuwd complex. De paspoort controle verliep vlekkeloos, onze bagage lag al op de band en enkele minuten na aankomst stonden we in de ontvangsthal.

Sri Lanka Tip: koop een locale sim-kaart in de aankomsthal en er zijn atm’s aanwezig. Voor meer info klik hier!

Wij kwamen toe om 03:00u in de ochtend. Als er één iets is dat ik geleerd heb in al die jaren reizen als budget backpacker, dan zal het wel dit zijn. Verlaat nooit een luchthaven als het donker is, zonder op voorhand informatie op te doen. Dit geld zeker voor de backpackers zoals ons, die op voorhand geen accommodatie reserveren.

Sri Lanka Tip: maak gebruik van Uber i.p.v. Tuk-Tuk’s of Taxi’s om tussen steden en de luchthaven te rijden.

Op zoektocht in Negombo

De toeristische badplaats Negombo is geen echte must-see voor reizigers op een druk schema. De stranden zijn langgerekt en konden mooi zijn, jammer genoeg heeft vervuiling en bebouwing hier de overhand (dit is tevens een niet aflatend probleem in de toeristische delen van Sri Lanka).

De voordelen van het stadje zijn niet meteen van natuurlijke aard. Wat je er wel vindt zijn veel prachtige hotels met gratis zwembaden, betaalbare B&B’s en een plethora aan uitstekende restaurants. Wij vonden een super gezellige B&B die ons 10€ kostte voor 2 personen.

Wij zouden backpackers altijd aanraden om (ondanks zijn negatieve punten), in Negombo te overnachten i.p.v. Colombo. Want Negombo is namelijk een perfecte uitvalbasis voor het huren van een Tuk-tuk.

Meer lezen over onze reis met de tuk-tuk door Sri Lanka? Klik op deze link!

Zoektocht naar onze Tuk-Tuk

De eerste dagen in Sri Lanka genoten we van het mooie weer, de gratis zwembaden en namen we uitgebreid onze tijd om op zoektocht te gaan naar de perfecte Tuk-Tuk. In Negombo vonden we een maatschappij die ons er één voor een schappelijke prijs wou verhuren. Al hadden we als backpackers wel een speciaal rijbewijs om de weg op te mogen! Af te halen in Colombo…

Onze tocht naar Colombo was enorm lastig, lichtjes gevaarlijk, vrij kostelijk en heel uitputtend met uiteindelijk weinig nut. Het rijbewijs dat we kregen was enkel geldig voor auto’s en eigenlijk niet voor tuk-tuk’s. Neem daarbij dat we er in die drie weken nooit naar gevraagd zijn, zelfs niet op die momenten (waar ik duidelijk in de fout was) dat de politie ons tegen hield. Voor ieder om zelf te beslissen indien deze trip naar Colombo nuttig is.

Vertrek naar Kalpitya

Nu de zoektocht naar een tuk-tuk en bijhorend rijbewijs afgelopen is vertrekken we met haast en spoed weg uit Negombo. We laten de rijke Russische toeristen achter ons en trekken verder naar de dolfijnen van Kalpitya.