Here there be mountains” wordt mijn lijfspreuk voor 2018. Het nieuwe jaar begint met mijn grootste uitdaging ooit, het volledig uitwandelen van de drieduizendvijfhonderdvierentwintig kilometer lange Appalachian Trail in de Verenigde Staten. 

De Appalachian Trail (AT) is een lange afstandswandelpad dat zich 3524 brutale kilometers, kriskras door “the Appalachian mountains” (het Appalachen gebergte) verder zet. Het pad probeert de wandelaar een primitieve ervaring aan te bieden, door enkel een handjevol kleine dorpen in 14 verschillende staten te passeren.

Te verwachten onderweg: prachtige natuur, drassige moerassen, bergachtige pieken, open grasland, ijskoude bergwanden, bosrijke omgevingen, schuwe beren, pijnlijke blaren, stelselmatige ondervoeding en een algemene afzondering van de maatschappij.

De lange groene tunnel zoals het ook wel genoemd wordt, is diep verbonden met de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Het hopelijk compleet uitwandelen van dit lange afstandswandelpad, zal een van de meest lonende prestaties uit mijn leven zijn. Want “It’s not a walk in the park”, met meer hoogte/laagte verschillen dan 16 Mt. Everests samen.

Klik hier en start de wandeling samen met Exoss!